DESPRE BULLYNG ȘI VIOLENȚĂ CU COPIII CENTRULUI DE ZI DIN CADRUL COMPLEXULUI PENTRU ACTIVITĂȚI RECREATIVE ȘI EDUCAȚIE „SF. PANTELIMON”

0
575

Astăzi, 15.07.2019,  copiii din Complexul pentru activități recreative și educație  „Sf. Pantelimon”, Centrul de zi pentru prevenirea abandonului școlar, au primit vizita reprezentanților Serviciului de Analiză și Prevenire a Criminalității, din cadrul Direcției Generale de Poliției a Municipiului București și ai Poliției Locale Sector 2,  în cadrul unui proiect derulat în parteneriat.

Bullying-ul este un comportament agresiv, intenționat, menit să provoace suferință și care implică întotdeauna un dezechilibru de putere și tărie între agresor și victimă și se manifestă repetitiv, regulat, într-un grup de copii.

Întâlnirea a avut ca scop conștientizarea nivelului crescut de manifestare a comportamentelor de bullying între copii, precum și a consecințelor negative dramatice pe care bullying-ul îl are asupra sănătății și dezvoltării armonioase a copiilor și conștientizarea faptului că indiferent de rolul asumat într-o situație de bullying, toți copiii sunt victime.

Copii au pus întrebări despre răspunderea juridică, în cazul incidentelor de violență, despre reguli de comportamernt și norme de conduită, prezentând fapte cu care au interacționat personal, la școală sau acasă.

Vizita s-a încheiat cu promisiunea că toții copii, care beneficiază de acest serviciu social, vor veni în vizită la Poliția Locală Sector 2 din dorința de a cunoaște ce implică cariera de polițist local.