CE PROBLEME AU GĂSIT POLIȚIȘTII LOCALI ÎN CARTIERELE BLAȘCOVICI, MEHALA ȘI RONAȚ

0
586

TIMISOARA. Polițiștii locali au continuat și în cursul zilei de joi acțiunile în cartierele orașului, cu efective mărite, de această dată fiind prezenți în cartierele Blașcovici, Mehala și Ronaț.

Astfel, în urma acestei acțiuni, s-a relaționat cu 217 cetățeni, care au sesizat probleme diverse, cum sunt faptul că se aruncă din mașini pungi cu deșeuri pe unele străzi, unele persoane fac gălăgie și mizerie în mijlocul de transport care se deplasează în zona Blașcovici, pe străzi din cartier se turează motoarele la autoturisme și motociclete deranjând populația.

De asemenea, unii cetățeni își plimbă câinii fără lesă și nu strâng resturile fiziologice după aceștia, în parcul situat pe str. Adam Mickiewicz colț cu str. Radu de la Afumați care este loc de joacă pentru copii vin persoane cu animale de companie, vorbesc urât, fac gălăgie, pe platoul din Calea Torontalului se adună persoane fără adăpost care cerșesc și fac mizerie etc.

În cadrul constatărilor și în urma semnalărilor cetățenilor, au fost identificate de polițiștii locali și un număr de 24 locații în care se aflau autovehicule ce păreau a fi abandonate, 12 locații în care se află terenuri neîngrijite și 56 de locații în care se aflau abandonate deșeuri.

Toate aspectele au fost preluate de polițiștii locali, iar cele care intră în competența altor instituții au fost direcționate către celelalte structuri în competența cărora se află, pentru luarea măsurilor de remediere.

Polițiștii locali au luat legătura săptămânal cu sute de locatari din cartierele orașului, fiind organizate astfel de acțiuni punctuale, notând problemele acestora și luând măsurile legale acolo unde situația s-a impus, în teren, celelalte probleme fiind transmise către instituțiile abilitate în soluționarea acestora. Acțiunile continuă și în perioada următoare. (Sursa www.observatordetimis.ro)