TOT MAI MULTE SESIZĂRI PRIVIND GĂLĂGIA ȘI MUZICA DATĂ TARE. CÂTE AMENZI A DAT POLIȚIA LOCALĂ

0
696

TIMIȘOARA. Polițiștii locali au constatat, in ultima perioadă, o dată cu încălzirea vremii de afară și reducerea precipitațiilor, o creștere a numărului de sesizări din partea cetățenilor cu privire la tulburarea liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparate ori prin strigăte sau larmă, dar și tulburarea liniștii locatarilor în timpul orele stabilite de lege ca ore de liniște, prin ascultarea de muzică la intensitate mare.

Astfel de situații vin atât din cartiere, acolo unde unii cetățeni sfidează legea și își deranjează vecinii prin ascultarea de muzică în apartamente ori afară în parcuri sau în fața imobilelor de locuit, dar și în zonele în care se află cluburi, baruri, terase.

De la începutul acestui an au fost aplicate 152 astfel de sancțiuni contravenționale, numărul acestora fiind în creștere în ultima perioadă. Trebuie menționat faptul că multe sancțiuni au fost aplicate la societățile comerciale care desfășurau evenimente private și care, prin muzica dată la intensitate ridicată, au tulbirat liniștea publică, mulți cetățeni reclamând deranjul sonor.

Spre exemplu, un astfel de caz a fost întâlnit în weekendul trecut, când DJ-ul unei petreceri la Clubul Heaven a fost sancționat conform Legii 61/1991 republicată cu amenda maximă prevăzută de actul normativ menționat. Astfel de sancțiuni au mai fost aplicate unor societăți cum sunt No Name, Hugo, Manufactura Caffee.

Sesizările din ultima perioadă se referă la localuri din zona centrală, dar și de pe malurile Begăi sau din zona Stadionului Dan Păltinișanu. Polițiștii locali verifică astfel de situații, iar în cazul în care reprezentanții firmelor vizate nu se află la sediul acestora în momentul verificărilor aceștia sunt invitați la sediul Poliției Locale pentru verificarea documentelor și luarea măsurilor legale în funcție de situație.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția că astfel de fapte se sancționează conform Legii 61/1991 republicată cu amenzi de la 500 la 1500 lei, orele de liniște care trebuie respectate fiind între 13.00 și 14.00 ziua și între 22.00 și 08.00 noaptea. În cazul societăților comerciale, în cazul în care se constată repetarea contravenției, se propune măsura suspendării activității pe o perioadă de până la 30 de zile.

În perioada următoare acțiunile pe această linie vor continua pentru asigurarea unui climat de liniște publică cetățenilor. (Sursa www.observatordetimis.ro)