ATENȚIE, NU DAȚI BANI CERȘETORILOR! ACEȘTIA AU ÎNCEPUT SĂ SE MUTE DIN INTERSECȚII ÎN CARTIERE

0
618

TIMIȘOARA. Polițiștii locali acționează și în această perioadă pentru depistarea persoanelor care apelează la mila publică pe străzile orașului, acest fenomen fiind permanent în atenția Poliției Locale Timișoara, cu atât mai mult cu cât pe timp de vară aceștia sunt mai vizibili încercând să atragă atenția și să apeleze la mila publică în zonele aglomerate.

Mai nou, în ultima perioadă, s-a constatat o migrare a cerșetorilor din intersecții către arterele pe care se află diverse magazine, aceștia preferând să stea la umbră și să agaseze persoanele care ies de la cumpărături în cartiere.

Din acest motiv polițiștii locali atrag atenția în continuare cetățenilor să nu le ofere bani deoarece în acest fel sunt menținuți în stradă și vin și din alte orașe ale țării. De la începutul anului și până în prezent au fost identificați 454 de cerșetori și oameni ai străzii, mai puțini față de anul trecut când au fost depistați în aceeași perioadă 486.

Astfel de persoane au fost depistate pe străzile C. Brediceanu, C. Aradului, C. Șagului, Gen. Dragalina, Gh. Lazăr, L. Rebreanu, dar și în parcuri precum Parcul Dacia, Parcul Catedralei, precum și în Piața 700, Piața Traian, Piața Libertății, Unirii și Victoriei.

Deși fenomenul este în scădere, Poliția Locală Timișoara acționează permanent pentru preluarea lor din stradă și predarea către serviciile sociale în vederea luării măsurilor legale de reintegrare. Scăderea numărului de astfel de persoane de la an la an se datorează patrulărilor efectuate permanent de polițiștii locali, care îi adună de pe străzi. De asemenea, un important aport este și cel al cetățenilor, astfel că, în cazul în care observă astfel de persoane, sunt rugați să semnaleze cazurile la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112. Polițiștii locali continuă acțiunile zilnice pentru descurajarea acestui fenomen. (Sursa www.observatordetimis.ro)