PREGĂTIRI PENTRU SEZONUL AMBROZIEI. POLIȚIA LOCALĂ A DAT 12 AMENZI PENTRU TERENURILE PLINE DE BURUIENI

0
480

TIMIȘOARA. Polițiștii locali au început să verifice terenurile neîntreținute și necosite de pe raza orașului. În ultimele două luni spun că au verificat zeci de terenuri și au dat 12 amenzi mai multor proprietari.

Potrivit reprezentanților Poliției Locale, agenții se plimbă de două luni prin oraș pentru a trece în revistă terenurile neîntreținute. Au dat mai multe somații cu termene imediate de cosire a buruienilor, iar unii proprietari s-au ales deja cu amenzi.

„În ultimele două luni au fost verificate zeci de astfel de terenuri, din care o parte au fost cosite și igienizate, iar altele sunt în diferite faze de verificare și identificare a proprietarilor. Au fost aplicate și un număr de 12 sancțiuni contravenționale în valoare de 21.500 de lei, unor proprietari de terenuri de pe străzile Dan Carpin, I. Micu Klein, Vasile Crețu, Bujorilor, Albăstrelelor, Tristan Tzara, Mircea cel Bătrân, Horia Hulubei, A. Imbroane, Mihail Jora”, transmit oficialii PLT.

Oamenii legii le atrag atenția timișorenilor că sunt obligați să asigure salubrizarea, cosirea buruienilor, a vegetației ierboase, să colecteze și să transporte deșeurile rezultate de pe terenurile virane pe care le dețin sub orice formă legală, dar și să asigure împrejmuirea acestora. Conform HCL 371/2007, amenzile sunt cuprinse între 1.500 și 2.500 de lei. (Sursa www.tion.ro)