NESIMȚIȚI FACUȚI DE RUȘINE PE FACEBOOK ȘI ZECI DE AMENZI. PÂNDELE POLIȚIȘTILOR ÎN CIVIL LA MORMANELE DE GUNOI DIN TIMIȘOARA DAU ROADE

0
445

În doar o săptămână, cât au stat să „vâneze” nesimțiții care aruncă gunoaie pe stradă, polițiștii locali în civil din Timișoara au dat zeci de amenzi.

Nu mai puțin de 14.000 de lei trebuie să plătească cei peste 20 de nemernici care și-au azvârlit resturile la colț de stradă.

„Am pus poliția în civil să monitorizeze locațiile unde știm că s-au întâmplat astfel de lucruri și ne așteptam să se repete. Până acum, au aplicat 18 amenzi în valoare de 13.700 de lei. 11 amenzi au fost aplicate de polițiștii în civil și 7 de către polițiști în uniformă, care i-au surprins în flagrant pe unii cetățeni care au depus gunoaie. 4 persoane au fost invitate la sediul poliției locale pentru încheierea procesului verbal de sancțiune. În total, 22 de persoane au fost sancționate, urmare a monitorizării de către polițiști în civil a locurilor unde se obișnuiește să se arunce gunoaie”, a spus primarul Nicolae Robu.

Edilul spune ca în multe situații sistemele de supraveghere au ajutat la identificarea celor care au aruncat gunoaie pe străzi, și tocmai de aceea nu renunță la planul de a împânzi orașul de camere video. Iar cei prinși în imagini vor fi arătați pe Facebook, să-i vadă toată lumea.

Amenzile pentru cei care aruncă gunoi la întâmplare, pe străzi, pornesc de la 500 de lei și pot ajunge până la 2.500 de lei, pentru persoanele juridice.

În plus, amenzi au fost date și celor care nu își îngrijesc terenurile, iar autoritățile anunță că vor continua controalele, până când „Timișoara va ajunge un exemplu de oraș curat”. (Sursa www.opiniatimisoarei.ro)