GREU CU DEȘEURILE SELECTIVE! POLIȚIA LOCALĂ A DAT AMENZI DE ZECI DE MII DE LEI

0
678

 

TIMIȘOARA. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au continuat în aceste zile acțiunile începute în urmă cu șase zile împreună cu reprezentanții Biroului Salubrizare din cadrul Primăriei și cei ai ADID Timiș, pe linia verificării modului de colectare a deșeurilor de către societățile comerciale, asociațiile de proprietari și persoane fizice din Timișoara.

După ce la începutul acțiunilor comune s-a acționat în zona Campusului Universitar, s-a continuat cu verificări în cartierele Steaua și Lipovei, unde de asemenea s-a acționat pentru informarea, conștientizarea, constatarea și sancționarea celor care nu respectă legislația în vigoare din domeniu. Echipele mixte au identificat și neregulile constatate pe trasee legate de salubrizarea stradală, existența rampelor clandestine de deșeuri, neîntreținerea curățeniei în jurul pubelelor și imobilelor.

Astfel, de la începutul acțiunii au fost aplicate un număr de 23 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 52.500 lei, conform HCL 371/2007 modificată pentru neasigurarea precolectării selective a deșeurilor pe care le produc și pentru faptul că au amestecat deșeurile menajere cu cele reciclabile, și conform Legii 211/2011 privind regimul deșeurilor atât la societăți comerciale, cât și la asociații de proprietari și persoane fizice.

Acțiunile comune continuă și în perioada următoare și în alte zone. Pe de altă parte, polițiștii locali au acționat și pe linia depistării celor care au abandonat deșeuri pe domeniul public pe raza municipiului, fiind depistate în ultimele zile un număr de 13 persoane care au fost surpinse aruncând resturi pe străzi, în valoare de 15.800 lei.

Prin aceste acțiuni polițiștii locali se preocupă permanent pentru menținerea unui oraș curat și civilizat, dar totodată încearcă să educe și populația cu privire la păstrarea curățeniei și a unui mediu sănătos. (Sursa www.observatordetimis.ro)