APAR PE NESIMȚITE ȘI OPRESC FURTURILE ȘI SCANDALURILE ÎN MIJLOACELE DE TRANSPORT DIN TIMIȘOARA. CĂLĂTORII, ÎNCÂNTAȚI DE POLIȚIȘTII ÎN CIVIL

0
645

TIMISOARA. Dacă mergeți cu autobuzele, tramvaiele sau troleibuzele prin Timișoara, vă puteți simți mai în siguranță, deoarece oricând, în mijlocul de transport în care vă aflați s-ar putea să vă însoțească cel puțin un polițist local, îmbrăcat civil.

Poliția Locală Timișoara anunță că în săptămâna aceasta polițiștii locali vor acționa în civil, pe transportul în comun, cu scopul de a preveni acțiunile hoților de buzunare care încă sunt semnalați că ar fi prezenti în anumite zone din oraș.

Polițiștii locali vor patrula alternativ, atât împreună cu jandarmii din cadrul IJJ Timiș, cu lucrîtorii STPT, dar și pe cont propriu, atât în uniformă, cât și în civil. Pe lângă prevenirea furturilor din buzunare și poșete, polițiștii locali mai au în vedere și luarea măsurilor în cazul altor fapte de natură contravențională, care sunt săvârșite pe mijloacele de transport în comun și în stațiile acestora.

Acțiunile sunt desfățurate în special în zona centrală, acolo sunt semnalate frecvent probleme și unde există un flux mare de călători, cum sunt zona Piața 700, Piața Traian, Prefectura, Piața Maria, 3 August 1919, dar și alte zone precum stațiile de la UVT și Balta Verde.

Numai în ultimele luni au fost aplicate 339 de amenzi, iar de la începutul anului și până în prezent au fost înregistrate, în total, 1.051 de sancțiuni pentru cerșetorie, refuzul de legitimare, injurii, degradarea mijloacelor de transport, scandaluri, mizerie în mijloacele de transport.

Zeci de persoane fără adăpost au fost depistate de polițiștii locali în mijloacele de transport și în stații, acestea fiind preluate pentru a fi aduse la sediul Poliției Locale pentru introducerea în baza de date și predarea către serviciile sociale.

Polițiștii locali spun că vor continua acțiunile, atât pe cont propriu, în civil și în uniformă, cât și în comun cu reprezentanții STPT și ai IJJ Timis, cu scopul de a asigura un climat de liniște și siguranță pe mijloacele de transport din Timișoara. (Sursa www.opiniatimisoarei.ro)