MAI MULTE FIRME DIN ZONA PIEȚEI AURORA, ÎNCHISE DEFINITIV DE POLIȚIA LOCALĂ

0
755

TIMIȘOARA. Peste 200 de amenzi au dat polițiștii locali în ultima lună comercianților care încalcă legea. Oamenii legii au suspendat mai multe societăți din Piața Aurora, iar unele au fost închise definitiv.

Polițiștii locali de la Serviciul Inspecție Comercială au verificat zeci de societăți în luna mai, pentru a vedea dacă au acord de funcționare. De asemenea, au luat la puricat și modul în care funcționează comerțul stradal și terasele sezoniere al căror număr a crescut în ultima perioadă.

„Au fost aplicate în luna mai un număr de 218 procese verbale de constatare a contravențiilor, din care 59 conform OG99/2000 pentru lipsa acordului de funcționare, desfășurarea de activități altele decât cele autorizate, nerespectarea orarului sau nerespectarea suspendării pe o perioadă determinată, conform Legii 12/1990 pentru desfășurarea activităților comerciale fără a avea calitatea de comerciant, comercializarea de produse cu termen de valabilitate expirat, neafișarea prețurilor, 44 pentru depozitarea de mărfuri pe căile de acces, neafișarea denumirii agentului economic, lipsa autorizațiilor de difuzare a fonogramelor, 40 pentru neavizarea acordurilor comerciale conform HCL 538/2015 și alte 22 pentru lipsa acordului și neachitarea taxelor de ocupare a domeniului public în cazul teraselor sezoniere”, transmit oficialii Direcției Poliției Locale Timișoara.

Oamenii legii spun că au încheiat mai multe procese verbale pe numele unor societăți comerciale care funcționează în zona Piața Aurora, unde au fost semnalate mai multe probleme. Au dat 38 de amenzi pentru lipsa acordului de funcționare, nedeținerea documentelor justificative de proveniență a mărfii, neafișarea datelor de identificare și a prețurilor, nereguli privind funcționarea teraselor.

Două societăți comerciale au fost închise definitiv de Poliția Locală. Este vorba despre un chioșc de alimentație publică și o cafenea. De asemenea, un restaurant și o terasă au activitatea suspendată, urmând să fie desființate din zonă, mai transmit oamenii legii.

Alte două rulote din care se vindeau produse de panificație au plecat din zonă. Oamenii legii susțin că vor continua controalele și în alte zone din oraș. (Sursa www.tion.ro)