MIZERIE DE NEDESCRIS ÎN COMPLEXUL STUDENȚESC. POLIȚIA LOCALĂ A DAT AMENZI DE 22.000 DE LEI

0
545

TIMISOARA. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au desfășurat, zilele acestea, o acțiune fulger în Complexul Studențesc, unde au existat sesizări și s-a constatat că mai multe firme au probleme grave în ceea ce privește curățenia pubelelor de colectare a deșeurilor și modul de precolectare a resturilor, fiind vorba în special de societăți de alimentație publică unde se prepară mâncare.

Au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale în cazul a 7 societăți de pe Aleea Studenților, în valoare de 22.000 lei, conform HCL 371/2007 și HCL 142/2016 privind Regulamentul de salubrizare, pentru neîntreținerea curățeniei în jurul pubelelor, colectarea defectuoasă a deșeurilor reciclabile și menajere, acestea fiind amestecate, neigienizarea recipientelor. Tot în cadrul acțiunii a mai fost surprinsă și o persoană fizică, aceasta fiind de asemenea sancționată deoarece a aruncat resturi pe spațiul verde din zona Complexului.

Astfel de acțiuni sunt desfășurate periodic, în urmă cu aproximativ două luni, alte nouă firme din Campusul Universitar fiind sancționate pentru diverse nereguli. Polițiștii locali atrag atenția celor care desfășoară diferite activități în Campusul Universitar să respecte regulile privind gestionarea deșeurilor pentru a evita astfel sancționarea drastică. (Sursa www.observatordetimis.ro)