CIUPERCI ”SUSPECTE”, VÂNDUTE ÎNTR-O PIAȚĂ DIN TIMIȘOARA. COMERCIANTUL A FOST ”ARS” LA BUZUNAR

0
540

Cei care aleg să-și facă cumpărăturile prin piețele din Timișoara trebuie să fie foarte atenți. Mai ales când își cumpără ciuperci, pentru că unele dintre ele pot fi otrăvitoare. Polițiștii locali au sancționat un comerciant care vindea ciuperci, pentru că nu avea acte care să dovedească proveniența lor.

Ciupercile erau expuse la vânzare în parcarea de pe stradaa Arieș, lângă piața volantă, ieri, 22 mai. Comerciantul din localitatea arădean Șeitin vindea ciuperci culese din pădure, fără să dețină vreun fel de autorizație. Oamenii legii l-au amendat cu 250 de lei, iar marfa a fost confiscată și distrusă.

Polițiștii locali atrag atenția atât comercianților să nu mai expună spre vânzare mărfuri pentru care nu au documente și nu au siguranța că nu sunt dăunătoare, iar cetățenilor să cumpere astfel de produse numai de acolo de unde au certitudinea că se poate face dovada provenienței produsului, mai ales că, în ultima perioadă, au existat cazuri mediatizate de consum al ciupercilor otrăvitoare culese din pădure.

„Precizăm că în perimetrul pieței mai există comercianți care vând astfel de produse, dar pentru care există documente de proveniență, fiind cultivate în ciupercării autorizate”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara. (Sursa www.debanat.ro)