Ziua Poliției Locale

0
779

 

Ziua de 21 Mai,  Ziua Sfinților Mari Împărați și întocmai cu Apostolii Constantin și mama sa Elena,  este și  Ziua Poliției Locale, instituită în anul 2015, în baza Legii nr. 138/2015, care a modificat legea organică de organizare și funcționare, ca  instituție cu rol important  în procesul de asigurare a ordinii și liniștii publice în România și într-o astfel de zi, indiferent de experiențele personale sau prejudecățile pe care fiecare cetățean le poate avea, nimeni nu poate ignora aportul  pe care Poliția Locală îl are pentru siguranța cetățenilor.

Munca fiecărui polițist local, indiferent în ce structură lucrează, este importantă pentru buna funcționare a comunităților. Iar această muncă este în mijlocul oamenilor și expusă așteptărilor acestora. De aceea, această zi, este un bun prilej de a ne reafirma respectul pentru profesia de poliţist local, conştienţi de faptul, că misiunea acestuia implică riscuri majore, punându-şi adesea viaţa în pericol pentru a ne apăra drepturile, libertăţile cetăţeneşti şi ordinea publică.

Federația Națională a Polițiștilor Locali din România mulțumește tuturor angajaților din polițiile locale din România pentru tot ceea ce faceți pentru siguranța cetățenilor, vă felicită și vă urează succes în misiunile viitoare!

Vă urează tuturor multă sănătate, fericire, împliniri profesionale și personale, să aveţi parte de multă putere de muncă, rezistență, pentru a răspunde cu promptitudine şi maximă eficienţă în orice situaţii, iar acțiunile Dumneavoastră să contribuie la conturarea imaginii pozitive a polițistului local în fața cetățenilor, câștigându-vă titlu de prieten al comunității!

La mulți ani tuturor polițiștilor locali! La mulți ani Poliției Locale din România!