PESTE 100 DE TIMIȘORENI AMENDAȚI DE POLIȚIȘTII LOCALI PENTRU CĂ AU ASCULTAT MUZICĂ LA INTENSITATE MARE DERANJÂNDU-ȘI VECINII

0
694

Polițiștii locali au constatat, o dată cu încălzirea vremii, o creștere a numărului de sesizări din partea timişorenilor cu privire la tulburarea liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparate ori prin strigăte sau larmă, dar și tulburarea liniștii locatarilor în timpul orele stabilite de lege ca ore de liniște, prin ascultarea de muzică la intensitate mare.

În ultima perioadă a crescut numărul acestor sesizări în special în cazul gălăgiei care provine din apartamentele sau imobilele locuite de persoane fizice, care fac petreceri și ascultă muzică la nivel ridicat. De la începutul anului au fost aplicate, în urma constatărilor de la fața locului, 102 astfel de sancțiuni pe străzi precum Teiului, Daliei, T. Vladimirescu, Gr. Alexandrescu, H. Coandă, I. Flondor, Aleea FC Ripensia, Cetății, Zefirului, Complexul Studențesc, în unele cămine.

S-a reclamat de exemplu, că pe strada Zefirului un grup de persoane organizau o petrecere și deranjau locatarii care locuiesc în apropiere cu muzica dată la maxim pe timp de noapte, la fel un grup de tineri ascultau muzică dată tare într-o cameră din Căminul 16 din Campusul Universitar, iar pe str. Bucovinei mai mulți tineri stăteau într-un autoturism în fața unui bloc și ascultau muzică la intensitate mare.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția că astfel de fapte se sancționează conform Legii 61/1991 republicată cu amenzi de la 500 la 1.500 lei, orele de liniște care trebuie respectate fiind între 13.00 și 14.00 ziua și între 22.00 și 08.00 noaptea. (Sursa www.observatordetimis.ro)