ZECI DE AMENZI APLICATE DE POLIȚIȘTII LOCALI ÎN CIVIL CELOR CARE ARUNCĂ GUNOAIE PE JOS ÎN CENTRUL TIMIȘOAREI

0
656

Polițiștii locali, atât în uniformă cât și în civil, au aplicat, doar în ultima săptămână, aproape 150 de amenzi după ce au descoperit o serie de nereguli în zona pietonală a Timișoarei.

Astfel, oamenii legii au acționat pentru prinderea celor care aruncă gunoaie pe domeniul public, cum sunt ambalaje, chiștoace de țigări, peturi, coji de semințe, a celor care opresc, staționează ori pătrund cu mașinile pe străzile pietonale, acolo unde acest lucru este interzis, ori circulă cu biciclete, trotinete, role, triciclete, skateboard-uri și alte mijloace de locomoție, a căror circulație este de asemenea interzisă în zona pietonală.

În ceea ce privește aruncarea de deșeuri, Poliția Locală Timișoara arată că oamenii legii îmbrăcați în civil au aplicat, în ultimele zile, 61 de amenzi pentru astfel de fapte, care sunt cuprinse între 500 și 1.000 de lei. Reprezentanții instituției spun că s-a constatat o scădere a numărului de astfel de cazuri. Și în ceea ce privește oprirea sau staționarea mașinilor în zona pietonală, numărul celor care încalcă legea a început să scadă, fiind aplicate, tot în ultima săptămână, un număr de 77 sancțiuni cuprinse între 290 și 725 lei. De asemenea, polițiștii locali au aplicat și opt sancțiuni celor care au circulat cu biciclete, trotinete și alte mijloace de locomoție prin centrul Timișoarei.

Polițiștii locali au efectuat și verificări pentru depistarea asociațiilor de proprietari și ai societăților comerciale care nu respectă modul de precolectare a deșeurilor scoțând în zona pietonală pubelele cu deșeuri cu mai mult timp înainte de a fi preluate de reprezentanții firmei de salubrizare, creând astfel disconfort și conferind zonei un aspect inestetic. “Polițiștii locali au luat măsura sancționării contravenționale în cazul societății Bun-Vast SRL – restaurant chinezesc și a unei asociații de proprietari de pe str. Vasile Alecsandri care nu au respectat prevederile HCL 371/2007 referitoare la precolectarea deșeurilor, sancțiunile fiind de câte 2.500 lei fiecare.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția că în continuare patrulele de polițiști locali în civil și în uniformă acționează având în vedere atât abandonarea de resturi cât și faptele privind oprirea, staționarea, circulația autovehiculelor, dar și a bicicletelor și a altor mijloace de locomoție și vor aplica sancțiuni drastice celor surprinși încălcând prevederile legale”, a informat Poliția Locală Timișoara. (Sursa www.pressalert.ro)