AU VRUT SĂ SCAPE DE DEȘEURI DAR S-AU ALES CU AMENZI

0
696

În această dimineață, doi locuitori din Str. Lăptari Tei din cartierul Doamna Ghica al  Sectorului 2, s-au gândit că pot scapa de deșeurile menajere, depozitându-le pe domeniul public, în apropierea Școlii Gimaziale nr.30, fără ca cineva sa-i poată observa.

Surpriza însă, a fost de proporții, când la ușa acestora au bătut polițiștii locali. Un echipaj al Serviciului Ordine Publică din cadrul Poliției Locale Sector 2, s-a deplasat la adresa mai sus menționată, pentru a identifica persoanele surprinse în imaginile video, prin intermediul Sistemului de Monitorizare și Supravehere Video amplasat în sector.

Agenții au aplicat o sancțiune contravențională pentru încălcarea HCL nr. 34/2014 prin care este interzisă aruncarea sau abandonarea deșeurilor de orice tip pe domeniul public.

Potrivit hotărârii mai sus menționate, persoanele fizice și juridice au obligaţia să nu abandoneze sau să depoziteze deșeuri provenite din construcții și/sau demolări pe domeniul public sau privat, această faptă sancționându-se cu amendă cuprinsă între 50 lei – 2500 lei pentru persoane fizice și între 100 – 2500 lei pentru persoane juridice.

Poliţia Locală Sector 2 informează că acţiunile de depistare a persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public se vor desfășura permanent, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale cu scopul de a menține curăţenia în Sectorul 2.

Locuitorii sectorului 2 care observă astfel de situații, le pot sesiza la numerele de telefon 021.9941 sau 021.252.51.03, Dispeceratul Poliției Locale Sector 2 fiind la dispoziția cetățenilor 24 din 24 ore, iar un echipaj se va deplasa la fața locului pentru luarea măsurilor legale.