A ÎNCEPUT CURĂȚENIA DE PRIMĂVARĂ. AMENZI MARI PENTRU CEI CARE SCOT GUNOIUL DUPĂ CE TREC MAȘINILE DE SALUBRIZARE

0
672

TIMIȘOARA. Poliția Locală Timișoara le reamintește locatarilor că, începând de astăzi, 16 aprilie, și până în data de 25 aprilie, a fost demarată de municipalitate ridicarea deșeurilor în regim de campanie „Timișoara curată” – Primăvară 2019.

Astfel, timp de 10 zile, sunt organizate activități de ridicare a deșeurilor de pe străzile orașului conform unui grafic stabilit pe străzi, pe care îl puteţi vedea AICI.

„Atragem atenția cetățenilor să respecte graficul și să nu scoată deșeurile pe străzi după datele la care sunt programați, deoarece riscă sancțiuni drastice. Pe lângă activitățile zilnice de verificare a modului în care timișorenii gestionează problema deșeurilor, vor fi efectuate acțiuni punctuale pe străzile aflate în grafic, după datele la care este programată ridicarea resturilor. Scoaterea deșeurilor după aceste date menționate în tabel este considerată abandon, sancțiunile pentru astfel de fapte fiind cuprinse între 500 lei, conform HCL 371/2007 modificată, și 2.000 lei, conform Legii 211/2011 privind regimul deșeurilor”, au transmis, marţi, reprezentanţii Poliţiei Locale.

Polițiștii locali vor continua să acționeze și în această perioadă pe linia depistării persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public formând rampe clandestine de deșeuri, precum și a celor care aruncă resturi alimentare și nealimentare pe jos, precum ambalaje, chiștoace de țigări, coji de semințe etc.

Poliția Locală atrage din nou atenția că se sancționează aruncarea sau abandonarea de hârtii, ambalaje, resturi alimentare sau nealimentare, scuipatul de semințe, precum și orice alte deșeuri. Totodată, cetățenii pot sesiza în continuare nereguli privind abandonarea deșeurilor la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 sau pe adresa de email contact@politialoctm.ro. (Sursa www.observatordetimis.ro)