PROGRAMUL „ȘCOALA ALTFEL” – 2019

0
1060

În săptămâna 08-12.04.2019, Poliția Locală Sector 2 a avut plăcerea de a primi în vizită grupuri  de elevi din Școlile  Nr. 10 Maria Rosetti, Nr. 27 Principesa Ileana, Nr. 25, Nr. 39 și Școala Gimnazială Maica Domnului. Cei 260 de elevi au fost însoțiți de profesori coordonatori și părinți însoțitori.

Elevii au fost conduși într-un tur al sediului central  în care se află sediul Poliției Locale Sector 2, fiindu-le oferite explicații detaliate cu privire la atribuțiile și istoricul instituției pe care o vizitează. Turul a inclus o vizită la Serviciile de Monitorizare și Supraveghere Video, unde elevii au făcut cunoștință cu operatorii sistemelor și  vizitarea unei expoziții cu echipament și tehnică de luptă, din dotarea polițiștilor locali.

Ulterior, elevii au fost conduși în Sala de ședințe, unde le-au fost prezentate, de către polițiștii locali, din cadrul Serviciului Circulație Rutieră, informații despre regulile de circulaţie pe care trebuie să le respecte în calitate de pietoni şi de pasageri în autovehicule, scopul fiind acela de a reduce numărul de accidente rutiere în care sunt implicați elevi, creșterea gradului de educație rutieră și conştientizarea elevilor, cu privire la consecinţele nerespectării regulilor de circulaţie în proximitatea şcolilor.

Vizita gupurilor de elevi s-a înscris în Programul Naţional „Şcoala Altfel”, program dedicat activităţilor educative extracurriculare şi extraşcolare, al cărui obiectiv principal constă în implicarea elevilor şi a profesorilor în activităţi de educaţie non-formală, care să pună în valoare talentele, preocupările extraşcolare şi competenţele elevilor, în domenii cât mai diverse.