POLIȚIA LOCALĂ ÎNCHIDE MAI MULTE BUTICURI, BARURI SAU FAST-FOOD-URI

0
723

TIMIȘOARA. Peste 160 de societăți comerciale au fost verificate de polițiștii locali luna trecută, iar oamenii legii au propus ca pe 11 buticuri, restaurante, baruri ori fast-food-uri să se pună lacătul timp de 30 de zile. S-au dat amenzi de 46.000 de lei.

Agenții de la Inspecție Comercială au controlat toată luna martie societățile comerciale din oraș, cu activități pe diferite linii. Au călcat pragul la 162 buticuri și localuri și au găsit 80 de situații în care s-a încălcat legea.

„Au fost constatate un număr de 80 de încălcări ale prevederilor OG 99/2000 și HCL 538/2015, în valoare de 46.000 lei, pentru fapte precum lipsa acordului de funcționare, neavizarea acordului de funcționare la zi, comercializarea de produse și servicii de piață altele decât cele înscrise în autorizația de funcționare, neafișarea la loc vizibil a acordului, neafișarea sau nerespectarea orarului de funcționare aprobat”, transmit oficialii Poliției Locale.

Mai precis, oamenii legii au dat 80 de amenzi, dar au semnat și 11 propuneri de suspendare a activității comerciale pe o perioadă de 30 de zile, în special în cazul societăților care au fost identificate fără acord.

Vorbim despre societăți care activează în domenii de activitate precum alimentație publică – baruri, restaurante, fast-food-uri, comerț cu amănuntul, întreținere și reparații auto și saloane de înfrumusețare. Oamenii legii continuă controalele. (Sursa www.tion.ro)