MĂSURI DE PREVENIRE A OPRIRILOR ȘI STAȚIONĂRILOR NEREGULAMENTARE

0
880

 

Din analiza situației operative și a numeroaselor sesizări primite din partea cetățenilor, s-a constatat că arterele Șos. Iancului și Șos. Pantelimon – perimetrul cuprins între Șos. Mihai Bravu și capătul liniei de tramvai 14 (Cora Pantelimon), pe ambele sensuri de mers, prezintă o serie de factori care afectează fluența circulației auto și generează în mod direct scăderea gradului de siguranță al persoanelor care tranzitează acest segment de drum.

Pe fondul insuficienței locurilor de parcare dar și din obișnuință, foarte mulți conducători auto utilizează banda I de circulație pentru staționare, ignorând semnificația semnalizării rutiere care indică treceri de pietoni sau stații STB, contribuind la creșterea disconfortului celorlalți participanți la trafic și a riscului de producere a unor accidente grave.

Având în vedere situația operativă din această zonă, în perioada 15.04-15.05.2019, se vor constitui dispozitive de polițiști locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală a Municipiului București, de polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere București și de polițiști locali din cadrul Poliției Locale Sector 2, pe ambele sensuri, în vederea prevenirii opririlor și staționărilor neregulamentare, precum și identificarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă normele rutiere în vigoare.

În perioada menționată, echipaje mixte aparținând celor două instituții, vor realiza acțiuni tematice ce au ca scop prevenirea și diminuarea indisciplinei pietonale în perimetrul stabilit.

Poliția Locală Sector 2 va disemina, pe toată durata acțiunii, pliante cu recomandări rutiere, pe parbrizele autovehiculelor oprite sau staționate neregulamentar.