POLIȚIȘTII LOCALI AU CHEMAT SALVAREA PENTRU UN TÂNĂR DROGAT, GĂSIT INCONȘTIENT ÎN PARCUL BOTANIC

0
562

TIMIȘOARA. Polițiștii locali au depistat în ultima săptămână alte șase persoane care consumau substanțe interzise pe străzi, unii dintre aceștia fiind în stare de inconștiență, pe stradă. În urmă cu puțin timp, polițiștii locali au depistat un tânăr de 22 de ani, din Timișoara, care își confecționa o țigară din substanțe susceptibile a avea proprietăți psihoactive chiar în stația STPT din Piața 700.

În cursul zilei de ieri, un alt tânăr de 20 de ani, tot din Timișoara, a fost depistat pe str. Romulus, unde, aflat pe scările unui fost restaurant și prezenta o stare de amețeală, motiv pentru care, la verificare, s-a constatat că fuma țigări confecționate tot din substanțe interzise.

Zilele trecute, un caz mai grav a fost constatat de polițiștii locali în Parcul Botanic unde, pe ciment, pe jos, a fost depistat un tânăr în stare de inconștiență, incapabil să reacționeze la stimuli. Acesta avea lângă el o țigară confecționată artizanal și o bucată de folie care conținea urme de substanțe interzise. Asupra tânărului, care a fost identificat ca fiind din Timișoara, se afla și un document care atesta că fusese anterior asistat de urgență la Spitalul Municipal tot pentru consum de substanțe halucinogene. A fost chemată ambulanța care l-a preluat pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Alți trei tineri, unul de 16 și doi de 17 ani, din Timișoara, au fost depistați tot în Parcul Botanic, pe o bancă unde consumau băuturi alcoolice, iar la observarea patrulei, unul dintre aceștia a devenit agitat, având un comportament suspect. La controlul efectuat asupra lor, s-a constatat că unul dintre ei avea într-o borseta două plicuri, unul cu substanțe vegetale și unul cu praf alb, despre care a declarat că sunt canabis și amfetamină.

Au fost înștiințați părinții și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș. În toate cazurile, s-a luat măsura întocmirii documentelor pentru predarea substanțelor și preluarea cazurilor de către polițiștii din cadrul Brigăzii pentru Combaterea Criminalității Organizate Timișoara în vederea continuării cercetărilor conform Legii 143/2000 actualizată, privind combaterea traficului și consumului ilicit de droguri. (Sursa www.observatordetimis.ro)