PREVENIREA VIOLENȚEI ÎN RÂNDUL MINORILOR

0
719

Prevenirea expunerii elevilor la violenţă,  în și în jurul școlilor, este o preocupare permanentă a Poliției Locale Sector 2. Şcoala este o parte integrantă a comunităţii Sectorului 2, iar problemele cu care se confruntă ca instituţie, pe zona de violență şi incidentele între tineri, este un aspect care interesează administrația publică locală.

Sensibilizarea faţă de fenomenul violenţei şcolare ar trebui, firesc, să ducă la creşterea eforturilor depuse pentru ameliorarea situaţiei prezente. În acest sens, Poliția Locală Sector 2 se implică în prevenirea şi combaterea violenţei, în general, şi a celei şcolare, în special.

În calitate de partener al Inspectoratului Școlar al Municipiului București și al Școlii Gimnaziale Ferdinand I, Poliția Locală Sector 2 s-a întâlnit, cu elevii clasei a -VIII -a  C.

Programul Poliției Locale Sector 2, vizează învăţarea de către elevi a unor comportamente care să-i ajute să gestioneze situaţiile în care se confruntă cu comportamentele agresive ale celorlalţi. Elevii sunt învăţaţi să ignore situaţiile, să reacţioneze cu fermitate şi să solicite asistenţă de la profesori atunci când este nevoie. Elevii care acţionează agresiv pentru a obţine atenţia colegilor şi prestigiul în faţa lor, sunt învăţaţi să folosească alte metode mult mai eficiente care să le permită să obţină acest lucru, fără să se pună în situaţia de a fi respinşi sau marginalizaţi de ceilalţi.

Poliția Locală Sector 2 derulează permanent, pe durata întregului an școlar, activități de prevenire.