RECORD DE AMENZI PEMTRU ”ȘMECHERII” CARE PARCHEAZĂ PE STRĂZILE PIETONALE ȘI ÎN ZONE INTERZISE

0
697

 

TIMIȘOARA. Polițiștii locali din Timișoara desfășoară în permanență acțiuni pe străzile pietonale, pentru depistarea conducătorilor auto care staționează, deși le este interzis. În ultima lună au aplicat nu mai puțin de 814 sancțiuni, pe această linie.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au continuat să acționeze în ultima perioadă pe străzile pietonale din oraș, unde s-a sesizat faptul că se parchează autovehicule în locurile în care acest lucru este interzis, fiind instituite în zonă patrule permanente deoarece s-a constatat că zilnic se oprește sau se staționează pe străzile devenite pietonale. Cele mai multe încălcări ale legislației au fost constatate pe străzile E. Grigorescu, Gh. Lazăr, Mărășești, G. Mușat, A. Pacha. E Savoya, E. Ungureanu, dar au mai fost depistate astfel de fapte și pe străzile Cantemir, Palanca, P. Țuțea, sau în piețele Libertății și Unirii.

Doar pe această linie au fost aplicate, în ultima lună, un număr de 814 sancțiuni contravenționale atât pentru oprire cât și pentru staționare, fapte prevăzute de OUG 195/2002 și sancționate cu amenzi între 290 și 725 lei și 2-3 puncte penalizare la permis. ”Poliția Locală Timișoara atrage din nou atenția conducătorilor auto să respecte semnificația indicatoarelor rutiere și să nu parcheze în zonele în care acest lucru este interzis deoarece, pe lângă sancțiuni, pot risca și ridicarea autovehiculelor depistate în această situație. Acțiunile pe această linie vor continua și în perioada următoare”, susțin reprezentanții Direcției Poliția Locală Timișoara. (Sursa www.voceatimisului.ro)