NU EXPUNEȚI MARFA FĂRĂ AVIZ ÎN FAȚA MAGAZINELOR! POLIȚIA LOCALĂ DĂ AMENZI

0
737

TIMIȘOARA. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Inspecție Comercială au efectuat, în ultimele trei luni, acțiuni de verificare a modului în care se desfășoară activitățile de comerț pe raza întregului oraş, în contextul în care Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană, fiind vizitată de un număr mare de turiști români și străini, care trebuie să beneficieze de servicii desfășurate în condiții legale și civilizate.

Astfel, s-a avut în vederea respectarea prevederilor HCL 139/2011 referitoare la practicarea activităților de comerț stradal, atât ambulant cât și de comercializare a diferitelor produse în fața punctelor de lucru. Activitățile de acest gen se desfășoară în majoritate pe domeniul public, motiv pentru care este nevoie de acorduri sau avize cu achitarea taxelor de ocupare a domeniului public, eliberate de Primăria Timișoara.

De la începutul acestui an, polițiștii locali au constatat un număr de 91 astfel de încălcări ale legislației, fiind aplicate tot atâtea sancțiuni, unor comercianți care și-au expus pe domeniul public, în fața punctelor de lucru, produse precum legume și fructe, flori, băuturi răcoritoare, cauciuri de mașini, mobilier etc.

Pentru a evita aplicarea de sancțiuni între 200 și 1.500 de lei, polițiștii locali recomandă intrarea în legalitate prin depunerea documentelor necesare pentru obținerea avizelor pentru desfășurarea activităților de comerț ambulant. (Sursa www.observatordetimis.ro)