AU ARUNCAT SACI CU GUNOAIE ÎN MIJLOCUL PIEȚEI TRAIAN. ALȚII LASĂ DEȘEURI PE UNDE APUCĂ, LA TIMIȘOARA

0
706

Nesimțire maximă pentru unele persoane care au abandonat deșeuri pe domeniul public. Polițiștii Locali au aplicat mai multe sancțiuni pentru niște nesimțiți care și-au aruncat deșeurile dintr-un microbuz în Piața Traian.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au continuat verificările pentru depistarea celor care abandonează cantități considerabile de deșeuri, contribuind la formarea de rampe clandestine de gunoi pe domeniul public. Astfel, în ultimele zile, un cetățean a fost amendat drastic după ce a fost surprins că a abandonat saci cu deșeuri în Piața Traian, saci transportați acolo cu ajutorul unui microbuz. Bărbatul a fost sancționat după ce a fost identificat în urma unor fotografii.

Un alt caz a fost depistat pe strada Liniștei, acolo unde s-a sesizat existența unor rampe de deșeuri. Polițiștii au identificat un imobil, aparținând unei societăți comerciale italiene care are ca domeniu de activitate pe piața imobiliară, în incinta căruia locuiește o familie care nu deținea contract de colectare a deșeurilor cu societatea Retim SA, motiv pentru care cei în cauză au fost sancționați, rampele de pe această stradă fiind igienizate ulterior la intervenția polițiștilor locali.

De asemenea, o societate comercială de pe Calea Buziașului, care are ca obiect de activitate jocurile de noroc, a fost sancționată ca urmare a abandonării de către angajații acesteia de deșeuri pe strada Dimineții. ”Demn de menționat este faptul că un cetățean din zonă a făcut voluntar curățenie în această zonă. În toate aceste cazuri sancțiunile au fost între 1.000 și 2.500 lei. Poliția Locală atrage din nou atenția că sancțiunile pentru abandonarea de deșeuri pe domeniul public sunt între 500 și 1.000 lei conform HCL 371/2007 și 1.000 și 2.500 lei pentru persoanele juridice. Verificările continuă și în perioada următoare”, transmit oamenii legii. (Sursa www.voceatimisului.ro)