ASANAREA ZONEI FLAVIA-AURORA A ÎNCEPUT CU ȘOFERII. PESTE 130 DE AMENZI DOAR ÎN WEEKEND

0
632

TIMIȘOARA. Polițiștii locali au fost și ei la piețele de vechituri în acest sfârșit de săptămână, dar nu să se plimbe printre mese, ci să-i amendeze pe șoferi. Au dat 131 de amenzi pentru oprire și staționare neregulamentară.

Operațiunea anunțată de primarul Nicolae Robu a ajuns la o nouă etapă în weekend. Polițiștii locali au stat cu ochii pe conducătorii auto care își lasă mașinile aiurea pe străzile din jurul celor două piețe, care sunt oricum mult prea aglomerate.

„S-a acționat pe toate arterele din jur, principalele străzi pe care au fost depistate încălcări ale legislației în vigoare fiind Teatrului, Talăngii și Lacului. Astfel, au fost aplicate un număr de 131 sancțiuni contravenționale pentru oprire, staționare în raza indicatorului care interzice acest lucru, parcarea pe spațiul verde, pe trotuare și în intersecții. Polițiștii locali au acționat și anterior demarării de către conducerea Primăriei Timișoara a acțiunilor de asanare a zonei Flavia-Aurora, în special în zilele de weekend, când aglomerația era foarte mare”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

Amenzile pentru șoferi sunt cuprinse între 290 și 725 lei cu 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă, conform OUG 195/2002. Potrivit oamenilor legii, controalele nu vor înceta.

Vă reamintim, primarul Nicolae Robu a făcut zilele trecute un sondaj pe Facebook, prin care i-a întrebat pe timișoreni dacă sunt de acord cu asanarea zonei sau vor să fie mai tolerant. A venit apoi cu alte explicații, precizând că vor fi vizați și șoferii. (Sursa www.tion.ro)