DEFICIT DE BUN-SIMȚ. ȘOFERI AMENDAȚI DE POLIȚIA LOCALĂ PENTRU CĂ PARCHEAZĂ PE LOCURILE SPECIALE

0
700

TIMIȘOARA. Sute de șoferi sancționați în primele două luni ale lui 2019 după ce au parcat pe locuri destinate persoanelor cu dizabilități, la Timișoara. Amenzile sunt între 290 și 725 de lei, iar oamenii legii spun că vor și ridica autoturismele în anumite situații.

În ultimele zile polițiștii locali au acționat în zona străzilor Liege, 16 Decembrie, Ana Ipătescu, Pictor Zaicu, Hector, Fântâna Albă, Luceafărul, Ghirlandei și Aștrilor. Au aplicat, spun ei, 133 de amenzi de la începutul anului și până acum și anunță că vor continua.

„Polițiștii locali continuă să acționeze pentru soluționarea sesizărilor de la cetățeni care semnalează frecvent cazurile în care sunt staționate autovehicule pe locurile special amenajate pentru persoanele cu dizabilități, pe care le ocupă în mod abuziv fără a avea niciun fel de probleme fizice sau de natură medicală, punându-i astfel în dificultate pe cei care au într-adevăr nevoie de ele. Astfel de probleme au fost sesizate în ultimele zile, luându-se măsurile legale de sancționare, pe străzi precum Liege, 16 Decembrie, Ana Ipătescu, Pictor Zaicu, Hector, Fântâna Albă, Luceafărul, Ghirlandei, Aștrilor. De la începutul acestui an au fost aplicate la acest capitol un număr de 133 sancțiuni contravenționale. Poliția Locală Timișoara reamintește că sancțiunile pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 referitoare la oprirea și staționarea în locuri nepermise sunt între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă, atrăgând totodată atenția conducătorilor auto să respecte indicatoarele rutiere și să evite parcarea autovehiculelor în locuri interzise pentru a evita astfel sancționarea drastică și chiar ridicarea autovehiculelor”, transmit reprezentanții polițiștilor locali din Timișoara. (Sursa www.tion.ro)