APROAPE 500 DE ȘOFERI AMENDAȚI DE POLIȚIA LOCALĂ PENTRU CĂ AU CIRCULAT ÎN ZONA PIETONALĂ DIN PIAȚA LIBERTĂȚII

0
706

TIMIȘOARA. Polițiștii locali din Timișoara stau cu ochii pe șoferii indisciplinați care se încăpățânează să își scurteze drumul prin zona pietonală din Piața Libertății. Astfel, în cursul anului 2018, aproape 500 de șoferi au fost sancționați de polițiștii locali fiindcă au pus în pericol pietonii care circulă în zona centrală a orașului.

Poliția Locală a sancționat 475 de conducători auto, în cursul anului 2018, pentru încălcarea regulilor de circulație în ceea ce privește zonele pietonale. Piața Libertății din Timișoara este locul unde mulți șoferi decid să scurteze drumul către Piața 700, fix pe liniile de tramvai, unde circulația autovehiculelor este interzisă.

Sancțiunile aplicate de polițiștii locali au continuat și în acest an. În luna ianuarie, 31 de șoferi au fost sancționați după ce au fost surprinși de camerele de filmat din Piața Libertății.

Oamenii legii atrag atenția conducătorilor auto că sancțiunile amenzile prevăzute de lege în astfel de cazuri sunt destul de mari, iar nerespectarea zonelor pietonale pune în pericol siguranța pietonilor care traversează aceste locuri. Un astfel de caz grav s-a petrecut în septembrie 2017, atunci când doi tineri au intrat ilegal cu mașina în zona pietonală din centrul municipiului, înjurând trecătorii, în timp ce pe scaunul din dreapta șoferului se afla un copil minor. În doar două minute, șoferul a încălcat zeci de reguli de circulație și a pus în pericol viața mai multor trecători.

„Pentru astfel de fapte sunt aplicate sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002, amenzile prevăzute fiind între 290 și 435 lei și 2 puncte penalizare la permis. Polițiștii locali îi atenționează din nou pe conducătorii auto să respecte legislația deoarece prin acțiunile lor pun în pericol traficul pietonal, existând posibilitatea producerii de accidente în momentul în care trec cu autovehiculele prin zona respectivă destinată doar persoanelor care circulă pe jos”, transmit reprezentanții Poliției Locale. (Sursa www.tion.ro)