POLIȚIȘTII LOCALI ȘI JANDARMII, CU OCHII PE HOȚII DE BUZUNARE

0
804

TIMIȘOARA. Polițiștii locali din cadrul Biroului Transport Urban acționează permanent pe mijloacele de transport în comun, atât alături de jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș, pentru a preveni furturile din buzunare și poșete, dar și împreună cu lucrătorii Societății de Transport Public Timișoara.

Scopul lor este de a lua măsurile legale în cazul altor fapte de natură contravențională care pot avea loc în mijloacele de transport ori în stațiile acestora, cum ar fi tulburarea liniștii publice, apelarea la mila publică, deteriorările, fumatul și consumul de alcool, precum și alte fapte de acest gen prevăzute atât de HCL 371/2007 modificată cât și de Legea 61/1991 republicată.

De asemenea, tot pe linie de prevenire a furturilor, polițiștii locali au împărțit din nou pliante călătorilor care trebuie să fie informați cu privire la modul în care să-și protejeze bunurile, dar și unde să apeleze în cazul în care cad victime ale hoților din buzunare. Acțiunile comune cu jandarmii dar și reprezentanții STPT vor continua și în perioada următoare, principalul scop fiind în primul rând acela de a preveni comiterea de acte de furt, dar și de a lua măsurile legale în ceea ce privește persoanele care încalcă prevederile legale în momentul în care circulă cu mijloacele de transport în comun.

De altfel, de la începutul acestui an, polițiștii locali au aplicat 180 de amenzi pe diferite linii, cele mai multe nereguli fiind constatate în zonele Traian, Piața Crucii, Maria, Piața 700, 3 August 1919. (Sursa www.observatordetimis.ro)