POLIȚIȘTII LOCALI, CU OCHII PE CLĂDIRILE ISTORICE ÎN STARE DE DEGRADARE. PESTE 50 DE AMENZI ACORDATE ÎN ZECE ZILE

0
759

TIMIȘOARA. Polițiștii locali continuă să-i tragă la răspundere pe cei care-și lasă clădirile în stare de degradare. În ultimele 10 zile, în urma verificărilor pe care le-au făcut, oamenii legii din Timișoara au acordat 51 de amenzi, atât persoanelor fizice, cât și celor juridice.

Astfel de clădiri sunt un real pericol pentru trecători. Proprietarii care nu au luat măsuri de curățare și întreținere, prin îndepărtarea elementelor de construcție și tencuială care stau să se desprindă de pe fațadele clădirilor, au fost sancționați cu câte 1000 de lei fiecare. În total, în luna ianuarie au fost acordate 96 de sancțiuni contravenționale pentru neîntreținerea clădirilor.

Constatările polițiștilor au fost pe străzile Gh. Doja, N. Titulescu, I. Nemoianu, C.D. Loga, Badea Cârțan, Aurel Cosma, Ion Ghica, 3 August 1919. Polițiștii timișoreni le reamintesc proprietarilor de clădiri că au obligația să asigure periodic curățarea fațadelor locuințelor, clădirilor amplasate la frontul străzii, degajarea elementelor de construcție cum sunt ornamentele și tencuiala care stau să se desprindă de pe fațadele acestora și care reprezintă pericol pentru cetățenii care trec prin apropiere. (Sursa www.debanat.ro)