DE CE ÎI VIZITEAZĂ POLIȚIȘTII LOCALI PE ELEVII DIN TIMIȘOARA

0
693

 

Polițiștii locali au continuat în această perioadă ședințele de instruire efectuate periodic la unitățile de învățământ repartizate în vederea supravegherii bunului mers al activității elevilor, aspect stabilit la nivel local în acord cu forțele din cadrul sistemului de ordine și siguranță publică și Inspectoratul Județean Școlar Timiș.

În cursul zilei de marţi, polițiștii locali au discutat cu elevii de la Școala Generală Rudolf Walther despre starea de disciplină în rândul elevilor, prezentându-li-se fapte de natură contravențională și infracțională cărora le pot cădea victime sau pe care le pot săvârși. De la începutul acestui an au fost desfășurate opt astfel de ședințe de prevenire în rândul elevilor de la unități precum Școala Generală 1, Generală 4, W. Shakespeare – clasele I-IV, Colegiul D. Leonida, Școala Generală nr. 11, Liceul J.L. Calderon.

Totodată, au fost împărțite din nou pliante informative cu sfaturi utile referitoare la modul în care elevii trebuie să respecte normele de conviețuire socială și de circulație pe drumurile publice.

Pliantele au fost realizate în cadrul proiectului finanțat de Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Timiș, ca parte a proiectului „Prevenirea violenței în școli și a furturilor din buzunare”.

Poliția Locală Timișoara susține lecții de prevenire în rândul elevilor, la nouă școli din 12 locații pe care le are în supraveghere, așa cum este stabilit la nivelul colaborării dintre forțele din cadrul sistemului integrat de ordine și siguranță publică și Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

Activitățile de prevenire continuă și în perioada următoare, pe lângă patrulările zilnice în vederea asigurării unui climat de liniște și siguranță pentru elevii de la unitățile de învățământ repartizate. (Sursa www.observatordetimis.ro)