ZECI DE AMENZI PENTRU CLADIRI LASATE IN PARAGINA LA TIMISOARA, DE LA INCEPUTUL ANULUI

0
748

Polițiștii locali au acordat zeci de amenzi unor proprietari din Timișoara care nu au luat nicio măsură pentru a-și reabilita clădirile aflate într-o stare avansată de degradare. Potrivit reprezentanților Poliției Locale Timișoara, în total, de la începutul acestui an, au fost aplicate 45 de amenzi unor persoane fizice și juridice, în valoare de 1.000 de lei fiecare, pentru că nu au luat măsuri de curățare și întreținere, prin îndepărtarea elementelor de construcție și tencuială care stau să se desprindă de pe fațadele clădirilor.

„Un astfel de exemplu este cel al unui imobil din zona centrală – str. N. Paulescu cu str. Goethe, unde, deși în anii anteriori, respectiv 2017-2018 au fost aplicate patru sancțiuni, nu s-au luat măsurile de îndepărtare a elementelor care prezentau pericol de accidentare. Asociația a demarat procedurile de obținere a autorizației de construcție pentru refacerea fațadei, dar cu toate acestea au existat în continuare pericole, săptămâna trecută fiind semnalat faptul că bucăți din tencuială au căzut de pe aceasta, punând astfel în pericol persoanele care treceau prin apropiere. Din acest motiv, s-a luat din nou măsura sancționării, conform HCL 371/2007, cu 1.000 lei și s-a împrejmuit zona cu bandă de protecție”, a informat Poliția Locală Timișoara. Anul trecut, polițiștii locali au aplicat un număr de 184 sancțiuni pentru neîntreținerea clădirilor, în valoare de 268.500 lei. De asemenea, datele clădirilor au fost transmise către Primăria Timișoara, unde o comisie a stabilit gradul de supraimpozitare a acestora. Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

„Reamintim că toți proprietarii de clădiri au obligația să asigure periodic curățarea fațadelor locuințelor, clădirilor amplasate la frontul străzii, degajarea elementelor de construcție cum sunt ornamentele și tencuiala care stau să se desprindă de pe fațadele acestora”, au arătat reprezentanții instituției. (Sursa www.pressalert.ro)