AMENZI DE MII DE LEI ACORDATE DE POLITISTII LOCALI CELOR CARE AU LASAT GUNOAIELE LANGA PUBELE, IN TIMISOARA

0
842

Cei care abandonează deșeuri pe domeniul public sau nu păstrează curățenia în perimetrul locurilor de depozitare a gunoiului din zonele de blocuri primesc amendă. La fel au pățit și reprezentanții a cinci asociații de proprietari din Timișoara care au lăsat gunoiul lângă pubelă.

Polițiștii locali au continuat acțiunile în zona Circumvalațiunii – Gheorghe Lazăr. Au fost aplicate alte cinci sancțiuni contravenționale, în valoare de 5000 lei, la asociații de locatari și proprietari de pe străzile Circumvalațiunii și Labirint, la tot atâtea imobile, după ce anterior au fost sancționate trei asociații pe străzile Soroca și Învățătorului.

Oamenii legii atrag din nou atenția că vor continua aceste acțiuni pentru a-i responsabiliza pe cetățeni că trebuie ei înșiși să se gospodărească și să ia măsurile de strângere a deșeurilor din jurul pubelelor, acolo unde frecvent sunt lăsate resturi care determină formarea de rampe clandestine de gunoi, reprezentând totodată adevărate focare de infecție.

Asociațiile de proprietari și locatari, proprietarii de gospodării și cetățenii care locuiesc în imobile cu două sau mai multe apartamente au ca obligație întreținerea curățeniei locuințelor pe care le dețin sub orice formă, a anexelor gospodărești, a curților și împrejmuirilor acestora și să nu depoziteze pe spațiile comune deșeuri, bunuri sau alte materiale. De asemenea, trebuie să amplaseze recipiente pentru colectarea deșeurilor menajere și reciclabile la o distanță minimă de 5 metri față de ferestrele imobilelor de locuit și la o distanță maximă de 10 metri de căile de acces, să mențină curățenia în jurul acestora și să le asigure pentru a nu putea fi utilizare de persoane străine asociației, sancțiunile în astfel de cazuri fiind între 500 și 1000 lei. (Sursa www.debanat.ro)