AMENDĂ URSTURĂTOARE PENTRU UN TÂNĂR CARE A VRUT SĂ-ȘI AMUZE PRIETENII MÂZGÂLIND PEREȚII UNUI LICEU DE ELITĂ DIN TIMIȘOARA

0
766

Un tânăr în vârstă de 19 ani din Timișoara s-a ales cu o amendă usturătoare după ce a făcut un gest în speranța că îi va amuza pe prietenii săi. Astfel, ieri, polițiștii locali l-au prins pe tânăr și l-au sancționat pentru că a scris cu un spray de tip graffiti pe clădirea Colegiului Național „C.D. Loga” din Timișoara. Isprava a avut loc în noaptea de 04 ianuarie, iar tânărul a reușit să dea fațadei liceului un aspect inestetic. Polițiștii locali l-au sancționat pe tânăr cu amenda maximă, de 2.500 de lei. De asemenea, datele acestuia au fost comunicate reprezentanților liceului, în vederea efectuării demersurilor de recuperare a prejudiciului ca urmare a refacerii fațadei deteriorate.

Tânărul a declarat că a scris pe clădire crezând că va fi amuzant pentru prietenii săi. Acesta este cel de-al doilea caz în ultimele două săptămâni în care astfel de tineri sunt depistați si sancționați pentru că au recurs la acest gest. „Poliția Locală Timișoara atrage din nou atenția că înscrierea sau aplicarea pe ziduri, pe fațadele imobilelor proprietate publică sau privată, pe monumente istorice și de arhitectură sau pe orice alt tip de construcții a inscripțiilor neautorizate, prin utilizarea de vopsele, spray-uri și alte asemenea materiale care murdăresc sau produc deteriorarea ori distrugerea bunurilor în cauză, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 lei la 2500 lei, cei depistați riscând și fie trași la răspundere și cu privire la măsurile de curățare sau refacere a fațadelor”, a arătat Poliția Locală Timișoara.

Conform reprezentanților instituției, aseară, tot pe B-dul C. D. Loga din Timișoara, un tânăr de 20 de ani, din Hunedoara, a fost sancționat tot cu 2.500 lei deoarece a făcut drifturi, turând motorul autoturismului Hyundai la volanul căruia se afla. (Sursa www.pressalert.ro)