BĂIAT DE 15 ANI, PRINS DE POLIȚIȘTII LOCALI LA VOLANUL UNUI BMW CU NUMERE EXPIRATE

0
766

TIMIȘOARA. Un minor de 15 ani din localitatea Tormac a fost prins la plimbare la volanul unui BMW cu numere provizorii expirate, pe străzile din Timișoara. Polițiștii locali spun că au dat peste 17.000 de amenzi pe linie rutieră în cursul anului trecut.

În noaptea de 30 spre 31 decembrie, chiar cu o noapte înainte de trecerea în noul an, băiatul de 15 ani conducea BMW-ul tatălui, prin Timișoara. Când a văzut o patrulă a Poliției Locale a intrat pe o străduță laterală și a încercat să scape de agenți, dar fără succes. Oamenii legii l-au prins din urmă și i-au luat actele la puricat.

„La verificarea numerelor autovehiculului, s-a constatat că acestea erau expirate, motiv pentru care persoana care se afla la volan a fost oprită și identificată ca fiind G.P.L., cu domiciliul în localitatea timișeană Tormac. Acesta nu deținea permis de conducere, fiind vorba despre un minor de 15 ani. Cel în cauză, care ar fi luat mașina tatălui, a fost predat pentru continuarea cercetărilor polițiștilor din cadrul Biroului Rutier pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis și a unui autovehicul neînmatriculat”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

Oamenii legii susțin că au dat, în 2018, un total de 17.373 de amenzi pe linie rutieră, majoritatea pentru oprire sau staționare pe locuri interzise și circulație de străzi cu acces interzis. Totodată, agenții locali au depistat și 30 de infracțiuni, cele mai multe pentru conducerea de autovehicule cu numere expirate, conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului, dar și pentru conducere de autovehicule cu numere false, autovehicule furate, precum și violențe și loviri în trafic. (Sursa www.tion.ro)