CURĂȚAȚI ZĂPADA DE PE TROTUARE, ALTFEL PLĂTIȚI AMENZI! POLIȚIA LOCALĂ A ÎNMÂNAT SUTE DE SOMAȚII

0
603

TIMIȘOARA. Ca urmare a căderilor semnificative de zăpadă din ultimele zile, polițiștii locali au demarat deja efectuarea de verificări în teren pentru a lua măsurile legale în cazul celor care nu au curățat zăpada din fața imobilelor de locuit, dar și din fața unităților comerciale.

Astfel, în ultimele două zile, au fost înmânate 325 de somații în special firmelor care nu au curățat zăpada din fața unităților în care desfășoară activități din mai multe zone ale orașului, cum ar fi zona centrală, Calea Șagului – Dâmbovița, Complexul Studențesc, Calea Buziașului, zona Badea Cârțan – Traian – Ștefan cel Mare, Circumvalațiunii, Calea Aradului.

Poliția Locală continuă acțiunile pe această linie, cu atât mai mult cu cât în week-end unii cetățeni au fost plecați din oraș și nu au avut posibilitatea să curețe trotuarele, urmând ca, în cazul în care cei somați nu se conformează, să fie aplicate sancțiuni.

Poliţia Locală reaminteşte că potrivit HCL 371/2007 modificată, atât persoanele fizice cât și persoanele juridice au obligația de a asigura îndepărtarea zăpezii și a gheții, ori de câte ori este necesar, de pe trotuarele din dreptul clădirilor și incintelor pe care le dețin sub orice formă. Zăpada și gheața se vor depune pe carosabil lângă bordură fără să împiedice circulația auto, parcarea și scurgerea apei în sistemul de canalizare.

De asemenea, în cazul țurțurilor și zăpezii depuse pe acoperișuri, au obligația de a lua măsuri de îndepărtare a acestora, dar și să presare nisip, rumeguș ori alte materiale antiderapante pe trotuare, în fața imobilelor, în cazul formării de polei.

În caz de neconformare, sancțiunile prevăzute pentru persoanele fizice sunt între 500 și 1.000 de lei, iar pentru persoanele juridice între 1.500 și 2.500 de lei. Această problemă rămâne în atenția polițiștilor locali, care vor lua măsuri de aplicare de somații și sancționare în cazul în care vor fi constatate astfel de nereguli pe perioada iernii, astfel încât să fie prevenite accidentărilor pietonilor care circulă pe trotuare. (Sursa www.observatordetimis.ro)