PESTE 400 DE RABLE RIDICATE DE PE LOCURILE DE PARCARE DIN TIMIȘOARA, ÎN 2018

0
671

Aproape 430 de autovehicule abandonate pe locurile de parcare din Timișoara au fost ridicate de SDM și Poliția Locală, în 2018. Uneori, procedurile de ridicare a rablelor pot dura și câteva luni.

Potrivit reprezentanților Poliției Locale Timișoara, doar în ultima vreme au fost ridicate 55 de rable de pe domeniul public, însă multe altele au fost reclamate de timișoreni.

„Din cele 1352 de autovehicule identificate pe domeniul public în diferite stadii de degradare, atât ca urmare a sesizărilor de la cetățeni, cât și ca urmare a constatărilor polițiștilor locali în teren, a fost soluționată deja situația a 751 autovehicule, în sensul în care, pe lângă cele 55 de autovehicule preluate din stradă în urma dispozițiilor emise, alte 427 au fost ridicate de proprietari de pe domeniul public, iar 274 nu se încadrează la Legea 421/2002, nefiind nemișcate de mai mult de un an de zile în locația respectivă”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Conform surselor citate, numărul sesizărilor s-a dublat față de anul trecut, însă procedurile legale de ridicare a rablelor sunt în continuare consumatoare de timp, astfel încât de la sesizare și până la ridicarea propriu-zisă a rablelor de pe domeniul public pot trece și mai multe luni.

„De menționat că față de anul trecut, aproape că s-a dublat numărul sesizărilor de la cetățeni, dar și al numărului de autovehicule ridicate de pe domeniul public. Poliția Locală subliniază că în cazul tuturor acestor autovehicule trebuie respectate procedurile prevăzute de lege pentru a se putea determina dacă un autovehicul poate sau nu să fie ridicat de autorități de pe domeniul public, motiv pentru care termenele care trebuie respectate se pot prelungi la câteva luni, astfel că autovehiculele nu pot fi ridicate imediat de pe străzi. Acțiunile pe această linie se desfășoară permanent, urmând ca și în perioada următoare să se continue cu ridicarea autovehiculelor de pe domeniul public, atrăgând totodată atenția celor care dețin astfel de bunuri să și le ridice singuri pentru a evita încălcarea legislației și implicit sancționarea”, au mai precizat reprezentanții Poliției Locale Timișoara. (Sursa www.tion.ro)