Informare constatare infractiune in flagrant 08.12.2018

0
653

În data de 08.12.2018 un echipaj din cadrul Poliţiei Locale Sector 2,  Serviciul Ordine Publică, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu în zona Şoseaua Colentina, în jurul orei 0730, a fost sesizat de către dispecerat, ca urmare a imaginilor surprinse pe camerele de supraveghere pe care le deţinem în zonă şi a intervenit pentru combaterea comerţului cu ţigări de contrabandă,  pe Str. Sergent Simion Busuioc nr. 5 – 7.

După indicarea locaţiei şi stabilirea semnalmentelor făptuitorilor, echipajul poliţiei locale a intervenit cu promptitudine, acţionând imediat. Cu ajutorul unui alt echipaj aflat în apropiere,  în aproximativ 10 minute persoanele au fost identificațe și imobilizate, ridicându-se de la aceştia un număr de 550 pachete ţigarete netimbrate.

Făptuitorii au fost identificaţi ca fiind E.F. în vârstă de 29 de ani fiind L.P. în vârstă de 23 de ani, N.A. în vârstă de 17 de ani şi M.A.A în vârstă de 30 de ani. Polițiștii locali au  întocmit proces verbal de constatare a infracţiunii și au predat  persoanele identiifcate pentru continuarea cercetărilor lucrătorilor din cadrul Secţiei 8 Poliţie (SICE), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă simplă (varianta asimilată) în modalitatea normativă privitoare la colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă, faptă prevăzută în art. 270 alin. (3) teza a I-a din Codul Vamal al României (Legea nr. 86/2006).