STRÂNGE DUPĂ CÂINELE TĂU!

0
768

Acțiunea matinală “Strânge după câinele tău”, a polițiștilor locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului împreuna cu reprezentanții Grow Up România, grup de inițiativă civică, prin care locuitorii sectorului 2 din zona centrală, stăpânii de animale de companie, au fost informați despre faptul că excrementele lăsate pe trotuare și spații verzi sunt pe cât de neplăcute, pe atât de periculoase. S-au oferit de asemenea flyere informative growupromania și pungi.

Proiectul își propune să îi determine pe stăpânii patrupedelor din comunitate să strângă excrementele cățeilor lor, atunci când ies la plimbare. Pe lângă faptul că sunt neplăcute, excrementele nestrânse de pe străzi, trotuare, spații verzi ori locuri de joacă se pot dovedi extrem de periculoase și pot deveni o sursă de contaminare pentru atât pentru alți căței, dar mai ales pentru copii. Cei mici pot dezvolta Giardia, Salmonella, E. Coli sau viermi intestinali, iar cei cu vârste între 1 și 4 ani sunt cei mai expuși la astfel de infecții.

Totodată, Poliția Locală Sector 2  informează stăpânii animalelor de companie că, în timpul plimbărilor pe domeniul public, trebuie să dețină asupra lor materiale necesare (făraş, mătură, pungă) pentru curăţarea dejecţiilor provenite de la acestea. Potrivit H.C.G.M.B. 120/2010 privind Normele de salubrizare si igienizare ale Municipiului Bucuresti, amenzile sunt cuprinse între 200 lei şi 500 lei.