LA TIMIȘOARA, MAI BINE CA ÎN CAPITALA? VÂNZĂTORI AMBULANȚI DE ȘTERGĂTOARE AUTO DIN BUCUREȘTI, DEPISTAȚI ÎN INTERSECȚIA DE LA BASTION

0
687

În ultimele două zile, polițiștii locali au depistat două persoane care vindeau la semaforul din zona Bastion, pe str. Hector, ștergătoare de parbrize, încărcătoare și huse pentru documente auto. Cei în cauză, doi bărbați, de 37 și respectiv 42 de ani, ambii din București, au fost sancționați în două zile cu câte 2.000 de lei fiecare, marfa fiind ridicată în vederea confiscării, urmând să se ia aceste măsuri până când vor renunța la această îndeletnicire.

În ceea ce privește numărul persoanelor care apelează la mila publică, numărul acestora a scăzut simțitor de la an la an, spre exemplu, de la începutul acestui an fiind depistați 777 de cerșetori și persoane fără adăpost, cu 127 mai puțini decât anul trecut. Scăderea numărului de astfel de persoane de la an la an se datorează patrulărilor efectuate permanent de polițiștii locali, care îi adună pe aceștia de pe străzi, dar și unora dintre cetățeni care semnalează astfel de cazuri la Poliția Locală, la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112.

Pe de altă parte, polițiștii locali fac din nou apel către cetățeni să nu le mai ofere bani deoarece în acest fel îi menținem în stradă, mai mult, în acest fel fiind atrași în Timișoara și din alte zone ale țării. Mulți dintre aceștia sunt consumatori de alcool și de substanțe precum aurolacul, unii au probleme din punct de vedere medical, motiv pentru care sunt deseori agresivi. Polițiștii locali continuă acțiunile zilnice pentru descurajarea și diminuarea acestui fenomen. (Sursa www.observatordetimis.ro)