TIMIȘORENII LE DAU O MÂNĂ DE AJUTOR POLIȚIȘTILOR LOCALI LA PRINDEREA CELOR MAI NESIMȚIȚI LOCATARI

0
695

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului continuă acțiunile pe linia depistării persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public, în Timișoara, formând astfel rampe clandestine de deșeuri.

Pe lângă constatările din teren ale polițiștilor locali în urma cărora sunt aplicate sancțiuni ca urmare a surprinderii persoanelor care aruncă tot felul de resturi pe jos sau depozitează diverse materiale rezultate în urma curățeniei ori amenajărilor interioare în locuri interzise, există și situații în care cetățenii sesizează faptul că se aruncă gunoaie pe străzile orașului.

Astfel, de la începutul lunii septembrie, când a fost lansată campania de conștientizare a populației că este nevoie să sprijine acțiunile Poliției Locale prin sesizarea existenței rampelor clandestine de deșeuri în cartiere sau a persoanelor care abandonează resturi, au fost înregistrate 197 de sesizări de la cetățeni.

Printre acestea au fost și situații în care au fost transmise chiar și fotografii cu persoane surprinse în timp ce abandonau deșeuri, fotografii cu ajutorul cărora au fost efectuate verificări, cei în cauză fiind identificați și sancționați. Spre exemplu, chiar zilele trecute, un cetățean a semnalat faptul că pe Intrarea Vișinului, în parcarea din zonă, s-a format o rampă clandestină de deșeuri unde frecvent se aruncă gunoaie. Astfel, unul dintre cei surprinşi a fost identificat și sancționat deja, urmând ca și ceilalți patru să fie identificați în vederea luării măsurilor de sancționare.

Poliţia Locală reaminteşte că pentru astfel de situații amenzile sunt cuprinse între 500 și 1.000 de lei. În total, de la începutul campaniei, au fost aplicate un număr de 599 sancțiuni contravenționale. Astfel de sesizări vin în completarea acțiunilor întreprinse de polițiștii locali în teren și se adaugă verificărilor efectuate în urma surprinderii cazurilor de abandonare de deșeuri cu ajutorul imaginilor video de la camerele instalate în zonele în care se formează frecvent rampe.

Cetățenii cu simț civic pot sesiza în continuare astfel de cazuri la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 sau pe adresa de email contact@politialoctm.ro. (Sursa www.observatordetimis.ro)