CAMPANIA NAȚIONALĂ PENTRU MARCAREA ZILEI NAȚIONALE FĂRĂ TUTUN

0
797

În fiecare an, în a treia joi a lunii noiembrie, Poliția Locala Sector 2, partener al Agenției Naționale Antidrog,  marchează ZIUA NAȚIONALĂ FĂRĂ TUTUN, subliniind riscurile privind sănătatea și alte riscuri asociate consumului de tutun (în toate formele sale) și militând pentru politici eficiente de reducere a consumului.

Alături de elevi, polițiști locali voluntari, Poliția Locală Sector 2, prin Serviciul Relații Publice, a diseminat materiale preventive și informații de interes elevilor care învață la Colegiul Economic Hermes.

Mai mult de 6 milioane de oameni mor în fiecare an din cauza consumului de tutun, o cifră estimată să crească la mai mult de 8 milioane pe an până în 2030, fără acțiuni intensive de stopare. Consumul de tutun reprezintă o amenințare pentru fiecare dintre noi, indiferent de sex, vârstă, rasă, cultură sau nivel de educație. Aduce suferință, boală și moarte, sărăcește familiile și economiile naționale.

OMS le solicită tuturor țărilor să prioritizeze și să grăbească eforturile în ceea ce privește controlul tutunului, ca parte din asumările trecute în agenda privind dezvoltarea durabilă pentru 2030.

ALEGE SĂNĂTATEA!