Buletin de presă 11 noiembrie 2018

0
942

Din această lună, sediul central al Poliției Locale de pe strada Traian, nr. 254, „a îmbrăcat haina centenară”. Instituția de ordine publică de la nivelul municipiului Galați este pregătită pentru Ziua Națională a României.

Pe clădire au fost arborate două mash-uri cu tricolorul, iar intrarea în Poliția Locală a fost marcată cu logo-ul Anului Centenar – 100 România. Tot din această lună personalul care își desfășoară activitatea la sediul Poliției Locale poartă însemnele tricolore.

De asemenea la nivelul structurilor operative au început pregătirile pentru defilarea din data de 1 Decembrie 2018. Două plutoane, unul de ordine publică și altul de intervenție rapidă fiind instruite pentru evenimentele care vor marca 100 de ani de la Marea Unire.

„În an centenar, polițiștii din cadrul Poliției Locale Galați și-au propus, printre alte activități profesionale, cultural-sportive, comemorative etc. să marcheze într-un mod cu totul special împlinirea a 100 ani de la formarea României Unite. Începând din această lună sediul instituției a fost îmbrăcat în straie de sărbătoare. Totodată ambientul a fost redefinit prin asigurarea unei coloane sonore pe teme istorice, tradiționale și folclorice atât pentru personalul propriu cât și pentru cetățenii care ne vizitează sediul.

Această atmosferă de sărbătoare suntem hotărâți să o întreținem până la data de 01 decembrie 2018, când vom aniversa Centenarul împreună cu celelalte forțe ale MApN, MAI. Precizăm că, Poliția Locală Galați a făcut demersurile necesare, în baza Acordului de Cooperare semnat cu Inspectoratul de Poliție Cahul, ca de Ziua Națională a României, la Galați să defileze și un pluton de poliție din partea partenerilor din Republica Moldova”, a declarat Petrică Hahui – director general, Poliția Locală Galați.

Reamintim că la Galați, pe tot parcursul anului 2018, Poliția Locală a organizat o serie de evenimente care au marcat Anul Centenarului. Cea mai importantă acțiune a avut loc pe data de 11 septembrie când la Galați, Poliția Locală și Inspectoratul de Poliție Cahul – Republica Moldova, au încheiat un Acord de Cooperare.