POLIȚIA LOCALĂ, LA VÂNĂTOARE DE CÂINI SCOȘI LA PLIMBARE FĂRĂ LESĂ PE STRĂZILE TIMIȘOAREI

0
886

Nu lăsați animalele de companie în libertate și nu le plimbați fără lesă! Avertizarea vine de la polițiștii locali, care atrag atenția că amenzile pentru stăpânii de animale ajung la 1.000 de lei.

Polițiștii locali susțin că au primit tot mai multe sesizări de la timișoreni cu privire la stăpânii de animale care își lasă câinii liberi pe domeniul public sau plimbă câinii agresivi fără botniță ori nu adună după ce patrupezii își fac nevoile fiziologice!

„În ultimele luni, au fost aplicate un număr de 88 sancțiuni contravenționale proprietarilor de animale de companie de pe raza Municipiului Timișoara care nu au respectat prevederile legale, incluzând aici și situațiile în care unii proprietari de animale, în special de câini, îi lasă liberi pe stradă sau în parcuri, punând în pericol integritatea celor care frecventează zonele respective”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

Zilele trecute, oamenii legii au găsit trei tineri care au scos la plimbare un câine de talie mare și l-au lăsat liber prin parc, punând în pericol copiii și părinții ori bunicii acestora.

Conform HCL 371/2007, amenzile pentru stăpânii de animale sunt cuprinse între 800 și 1.000 de lei. (Sursa www.tion.ro)