CURĂȚENIE PRIN PARCĂRI. 55 DE RABLE ABANDONATE PE STRĂZILE DIN TIMIȘOARA, RIDICATE

0
496

CURĂȚENIE PRIN PARCĂRI. 55 DE RABLE ABANDONATE PE STRĂZILE DIN TIMIȘOARA, RIDICATE

 

 

Ocupa locuri de parcare si sunt adevarate focare de infectie. Vorbim despre rablele abandonate pe unele strazi din Timisoara. Alte 55 de astfel de masini au fost identificate recent si sunt ridicate in aceste zile de politistii locali si cei din cadrul Serviciului Circulatie Rutiera.

”In aceasta perioada, ca urmare a procedurilor urmate de politistii locali, au fost semnate un numar de 55 de dispozitii ale primarului de ridicare a autovehiculelor abandonate pe domeniul public, trecandu-se deja la ridicarea acestora cu sprijinul Societatii Drumuri Municipale SA. De la inceputul acestui an, au fost inregistrate in baza de date a Politiei Locale peste 1224 de autovehicule abandonate, atat ca urmare a sesizarilor de la cetateni, cat si ca urmare a constatarilor din oficiu ale politistilor locali, fiind parcursi pasii prevazuti de Legea 421/2002 privind identificarea si somarea proprietarilor sa-si ia de pe domeniul public autovehiculele care se transforma de la zi la zi in focare de infectie, ori de declarare a abandonului in cazul in care proprietarii nu se conformeaza”, transmit reprezentantii Politiei Locale.

Astfel, un numar de 379 masini au fost ridicate de proprietari din locurile in care se aflau, iar 281 dintre acestea nu se incadreaza in aceasta categorie avand taxele platite la zi sau nefiind in acelasi loc de un an de zile, iar alte 38 au fost deja ridicate cu sprijinul lucratorilor de la Societatea Drumuri Municipale SA si transportate la depozitul din Calea Sagului.

Un sfert din numarul total de autovehicule sunt in diferite stadii procedurale pentru a stabili daca sunt sau nu abandonate pe domeniul public. De asemenea, au fost aplicate si 26 de amenzi de cate 1000 lei pentru refuzul proprietarului de a ridica autovehiculul de pe domeniul public in urma somatiilor aplicate.

Politia Locala subliniaza ca in cazul tuturor acestor autovehicule trebuie respectate procedurile prevazute de lege pentru a se putea determina daca un autovehicul poate sau nu sa fie ridicat de autoritati de pe domeniul public, motiv pentru care termenele care trebuie respectate se pot prelungi la cateva luni, astfel ca autovehiculele nu pot fi ridicate imediat de pe strazi. (Sursa www.opiniatimisoarei.ro)