PATRULĂRILE POLIȚIȘTILOR LOCALI ÎN ZONA TRAIAN CONTINUĂ, DAR SCADE NUMĂRUL AMENZILOR

0
757

TIMIȘOARA. Polițiștii locali au continuat activitățile de patrulare în Piața Traian intensificate în ultima perioadă ca urmare a problemelor legate de modul în care unele persoane care locuiesc în cartier respectă legislația referitoare la ordinea și liniștea publică, întreținerea curățeniei, desfășurarea actelor de comerț, îngrijirea imobilelor în care locuiesc sub orice formă, precum și pe linie de circulație rutieră.

Astfel, alte 55 de sancțiuni au fost aplicate în timpul patrulărilor efectuate, atat pe linie de ordine publică, precum și pe linie de circulație și pe linie de mediu comerț și disciplina în construcții, fiind întocmite de la începerea patrulărilor permanente 166 procese verbale de sancționare. Au fost aplicate sancțiuni pe linie de ordine și liniște public, patrulele permanente amplasate în zonă avand în primul rand scopul de a preveni provocările de scandal, adresarea de expresii jignitoare cetățenilor, tulburarea liniștii publice și consumul de alcool pe domeniul public în perimetru pieței.

Pe linie comercială au fost verificate alte 12 societati comerciale, fiind aplicate sancțiuni pentru lipsa acordului de funcţionare, a comercializării de mărfuri cu termen de valabilitate expirat şi neafişarea datelor de identificare a comerciantului. Pe linie de disciplina în construcții, polițiștii locali au aplicat sancțiuni de 2000 de lei locatarilor de la imobilul din Piața Traian nr. 1 pentru neluarea unor măsurilor de întreținere a imobilului, iar pe linie de protecție a mediului pe langă sancțiunile aplicate pentru abandonarea deșeurilor au fost aplicate și sancțiuni celor care nu au luat măsuri pentru efectuarea dezinsecției și deratizării în curți și imobile comune. Pe linie rutieră au fost aplicate 12 sancțiuni și 21 de colante autoadezive, fiind de asemena demarate procedurile și în cazul unor autovehicule abandonate identificate în zona respectivă.

Polițiștii locali din cadrul Biroului Transport Urban au continuat să patruleze, de asemenea cu precădere în zona Traian pentru prevenirea infracționalității stradale și a furturilor din buzunare în mijloacele de transport în comun și în stațiile acestora din zonă, locuri în care au fost înregistrate asemenea fapte, la fel și polițiștii locali din cadrul Biroul Patrulare Navală care au continuat la randul lor să patruleze în această parte a Canalului Bega, acționând în scopul prevenirii, descurajării și combaterii faptelor de încălcare a normelor legale pe malurile Begăi.

Acțiunile în zonă continuă, polițiștii locali fiind prezenți și în perioada următoare în zona Piața Traian pentru a lua măsurile legale care se impun, un aspect important fiind acela că număr faptelor care contravin normelor legale constatate a scăzut simțitor în ultima perioadă ca urmare a prezenței în zonă a patrulelor de polițiști locali. (Sursa www.observatordetimis.ro)