BILANTUL AMBROZIEI: POLIȚIA LOCALĂ A AMENDAT 200 DE TIMIȘORENI CARE NU ȘI-AU COSIT BURUIENILE TOT ANUL

0
757

TIMIȘOARA. Pe tot parcursul anului 2018, până în prezent, polițiștii locali au sancționat 200 de proprietari de terenuri care nu și-au cosit buruienile. Au reușit să adune peste 70.000 de euro la buget.

Oamenii legii susțin că au făcut nenumărate controale anul acesta. Doar în ultima lună au aplicat 64 de amenzi în valoare de 82.500 de lei proprietarilor de terenuri din Timișoara care nu au respectat legea și nu și-au cosit buruienile.

„De la începutul anului, în special pe perioada de vară când au existat sesizări referitoare la existența plantelor alergene, în speță ambrozia, polițiștii locali au efectuat permanent verificări și reverificări în locațiile identificate cu astfel de probleme. Au fost aplicate un număr de 200 de sancțiuni în valoare de 356.000 lei pentru terenuri neîntreținute pe toată raza municipiului Timișoara”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

Agenții locali anunță că vor continua verificările și pe timp de iarnă. Vă reamintim, potrivit HCL 371/2007 modificată, persoanele fizice și juridice sunt obligate să asigure salubrizarea, cosirea buruienilor, a vegetației ierboase, să colecteze și să transporte deșeurile rezultate de pe terenurile virane pe care le dețin sub orice formă legală, situate în intravilanul municipiului și a celor situate de-a lungul căilor de comunicație rutieră sau feroviară și să asigure împrejmuirea acestora. De asemenea, trebuie să asigure curățarea buruienilor, a vegetației ierboase și lemnoase în jurul imobilelor pe care le dețin sub orice formă. Amenzile sunt cuprinse între 1.500 și 2.500 lei. (Sursa www.tion.ro)