PARCARI ILEGALE, DROGURI, ALCOOL ȘI SCANDALURI, NEREGULILE GASITE DE POLIȚIA LOCALĂ ÎN COMPLEXUL STUDENȚESC

0
791

TIMIȘOARA. Polițiștii locali au tras linie după zece luni de patrulări zilnice în Complexul Studențesc din Timișoara. Cele mai multe amenzi s-au dat pentru parcările neregulamentare, dar și pentru consumul de alcool pe stradă sau tulburarea liniștii publice ori provocarea de scandal.

Bilanțul Poliției Locale după aproape zece luni petrecute în campusul universitar nu este deloc îmbucurător. Oamenii legii spun că patrulează atât ziua, cât și noaptea, iar în complex au chiar și un birou de consiliere unde preiau sesizări de la studenți sau alte persoane care locuiesc în zonă. Cu toate astea, în zonă s-au dat aproape 1.700 de amenzi de la începutul anului și până în prezent. Cele mai multe s-au dat pe linie rutieră, pentru parcări neregulamentare, 562 la număr.

455 de amenzi au fost aplicate pe Legea 61/1991 republicată, pentru fapte precum consum de alcool pe domeniul public, tulburarea liniștii publice și provocare de scandal. S-au mai dat sancțiuni și pentru abandonarea de deșeuri pe domeniul public, dar și societăților comerciale care nu au respectat legea. În plus, au fost amendați și studenți prinși cu droguri.

„De la începutul anului, în perimetrul respectiv au fost constatate mai multe cazuri de persoane depistate consumând substanțe interzise, din categoria etnobotanicelor, dar și grupuri de migranți care se aflau în Complexul Studențesc, în aceste situații cei în cauză fiind predați pentru continuarea cercetărilor structurilor abilitate. Trebuie menționat faptul că nu neapărat studenții sunt depistați în situații de încălcare a normelor legale, ci și alte persoane care trec prin campus, zona fiind una extrem de frecventată, atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

Oamenii legii le atrag atenția celor care locuiesc în complex, dar și celor care tranzitează zona să respecte normele de conviețuire socială și, mai ales, regulile privind oprirea și staționarea mașinilor. (Sursa www.tion.ro)