POLIȚIA LOCALĂ SECTOR 2 PARTENERUL MINISTERULUI MUNCII ȘI JUSTIȚIEI SOCIALE ÎN PROIECTUL INTESPO

0
829

Ministerul Muncii și Justiției Sociale desfașoară  în această periodă Proiectul INTESPO – Înregistrarea Tinerilor în Evidențele Serviciului Public de Ocupare POCU/135/2/3/ COD MySMIS2014: 113589.

Proiectul se adresează tinerilor NEETs – tineri între 16 și 24 de ani inactivi, neînregistrati la Serviciul Public de Ocupare și cu dificultăți în a se integra social.

Proiectul INTESPO are ca obiectiv principal creșterea numarului de tineri NEETs înregistrați la Serviciul Public de Ocupare (SOP) în vederea acordării acestora de măsuri personalizate de sprijin (oferte de locuri de muncă, reintegrarea în sistemul educațional, participarea la cursuri de formare profesională, scheme de ucenicie sau stagii pentru absolvenții de învățământ superior). Tânărul NEET este „persoana cu vîrstă cuprinsă între 16 ani și până la împlinirea vârstei de 25 de ani, care nu are loc de muncă, nu urmează o formă de învățământ și nu participă la activități de formare profesională”.

Proiectul pune accent și pe revitalizarea rețelei de sprijin SPO – autorități publice locale și pe dezvoltarea de noi modele de colaborare, inclusiv activitatea voluntariatului local. Contribuția autorităților locale este importantă în diferite etape de implementare, prin informațiile pe care le pot oferi despre tinerii din comunitate, inclusiv prin alocarea resurselor umane proprii în mobilizarea tinerilor NEETs către SPO și prin asigurarea locațiilor pentru desfășurarea întâlnirilor cu aceștia.

Astăzi, a avut loc întâlnirea între reprezentanții Poliției Locale Sector 2 și cei ai Ministerului Muncii și Justiției Sociale, în care s-au purtat discuții cu privire la inițierea colaborării interinstituționale în vederea identificării tinerilor NEETs și a altor persoane în căutarea unui loc de muncă, prin încheierea unui acord de parteneriat între cele două instituții.

În situația în care cunoașteți beneficiari din grupul țintă, vă rugam sa-i îndrumați către reprezentantul Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Dna. Marilena Alexandra Tabă (Asistent Social), pe adresa de email – marinela.taba@mmuncii.gov.ro sau la nr. de tel : 0771.363.475; 0766.224.735; 021.315.85.56, INT. 835; 021.313.08.99.