POLIȚIA LOCALĂ SECTOR 2 – INTERVENȚIE PROMPTĂ ÎNTR-UN CAZ DE AGRESIUNEA SEXUALĂ

0
737

Atunci când ni se  pare că suntem într-o situație „dificilă” e foarte posibil să avem dreptate. Trebuie să avem  încredere în vocea noastră interioară pentru că de multe ori ne ghidează spre siguranță.

Trebuie să fim atenți mereu în jurul nostru, la detalii, trebuie să notăm numărul taxi-ului în care ne urcăm, nu trebuie să ezităm  să sunăm la 112 sau  să apelăm la cineva ca să anunțăm ce se întâmplă.

Dacă ești bărbat sau femeie și asiști la o scenă de agresiune, anunță poliția și dacă situația îți permite, adresează-te direct persoanei agresate și spune-i că o poți însoți până într-un loc public.

Așa a procedat și Dl. M.V.M care în data de 15.10.2018, a sesizat un echipaj din cadrul Poliţiei Locale Sector 2, Serviciul Ordine Publică, în jurul orei 0925 cu privire la sechestrarea  şi hărţuirea unei tinere de sex feminin în scara unui imobil situat pe Şos. Colentina.

După indicarea locaţiei şi stabilirea semnalmentelor făptuitorului, echipajul poliţiei locale a intervenit cu promptitudine, acţionând imediat în locaţia indicată, mobilizând de îndată şi un alt echipaj aflat in apropierea locaţiei. În aproximativ 5 minute de la sesizarea primită făptuitorul a fost identificat si imobilizat, iar persoana vatămată care părăsise locaţia a fost depistată şi identificată de cel de-al doilea echipaj.

Drept urmare făptuitorul a fost identificat ca fiind C.P. în vârstă de 42 de ani, căruia i s-a întocmit proces verbal de constatare a infracţiunii, fiind predat pentru continuarea cercetarilor sub aspectul săvârşirii infractiunii de agresiune sexuală faptă prevăzută şi pedepsită de art 219 NCP.

Pentru situații ca cea prezentată, Poliția Locală Sector 2 vă sfătuiește:

  • Când ești agresat încearcă să te aperi! Fă-l să înțeleagă că nu tolerezi o astfel de încălcare: ”Nu mă atinge!”, ”Lasă-mă în pace!”, ”Nu te mai atinge de mine!”
  • Este dificil să-i spui unui bărbat să te lase în pace mai ales dacă acesta a băut. Spune-i clar că nu ești interesată de conversaţie, sau de orice altă formă de contact .
  • Dacă cineva se apropie prea mult de tine și vrea să te atingă, nu-i permite.
  • Dacă ți-e teamă că vei fi urmărită cheamă un taxi sau sună la
  • Telefoanele obscene pot cauza temeri, neliniște. Adesea poți scăpa prin simpla închidere a telefonului fără să spui nimic. Ai grijă cui dai numărul de telefon!
  • Fă înțeles faptul că avansurile, fie ele verbale, fizice sau de orice altă natură, nu sunt dorite.
  • Dacă te întâlnești cu cineva alege tu locul acela. Nu accepta niciodată să te întâlnești într-un apartament sau cartier unde nu ai mai fost. Alege întotdeauna un loc public, de ex. o cafenea, poți să iei o prietenă cu tine. În orice caz anunță pe cineva unde mergi. Bucură-te de întâlnirea cu persoane noi, distrează-te, dar nu uita că cealaltă persoană trebuie să-ți câștige încrederea!
  • Nu te lăsa intimidată de hărțuitor.