TIMIȘOARA A MARCAT ZIUA SERVICIILOR PUBLICE

0
764

Peste 20 de instituţii publice și-au asteptat publicul cu standuri, utilaje, prezentări şi demonstraţii la Ziua Serviciilor Publice. Copiii au avut parte de numeroase activităţi la standurile instituţiilor participante, mini concursuri şi demonstraţii.

Ziua Serviciilor Publice a fost gândită de Naţiunile Unite ca o amplă desfăşurare de forţe, la care participă instituţiile de însemnatate publică. Ziua Serviciilor Publice a oferit vizitatorilor spectacole şi momente artistice deosebite pe scena amplasată în Piaţa Unirii.

Preț de câteva ore, instituţiile participante și-au prezentat activităţile specifice, ulitajele şi maşinile din dotare şi au oferit publicului larg materiale informative. De la Roboţelul Guliver al Aquatim care intră în canalizare, la scuterele Poliţiei Locale sau armele Poliţiei Naţionale, toate au fost luate cu asalt de vizitatorii dornici să afle mai multe informații. “Avem celebrul robotel Guliver care este bucuria copiilor, dar pentru noi este util pentru că reușim să inspectăm canalizarea și să găsim mai ușor defectele. La noi este ziua a treia, am avut două zile pline de manifestări științifice. Manifestarea a reunit 150 de oameni din țară și străinătate. În acest sens s-au dezbătut multe probleme legate de schimbările climatice. Am început să le rezolvăm. În acest moment se discută despre schimbarea normativelor de proiectare pentru că schimbările climatice sunt o realitate”, a transmis directorul general executiv al Aquatim, Ilie Vlaicu.

Poliția Locală a fost prezentă cu Segway-uri, motoscutere și armament.“Ca în fiecare an am prezentat multe mijloace din dotare, pliante informative cu atribuții, pentru a cunoaște foarte bine cetățenii cu ce ne ocupăm. Standul este frecventat, vin foarte mulți copii. Am scos SEGWay-urile, motoscurterele, ținuta din dotare.  Copii sunt foarte încântați, exact ca la Ziua Porților Deschise, unde am avut peste 600 de copii care au mult peste programul alocat vitezei, așa bucuroși au fost. Le-a plăcut, fiecare vrea să vadă, să încerce tot ce avem. E un stand atractiv”, a precizat directorul Poliției Locale Timișoara, Dorel Cojan.

Pe lângă armamentul din dotare, Jandarmeria a fost prezentă cu un stand de recrutare a tinerilor care doresc să urmeze o carieră militară.  În plus, atracția a fost câinele special antrenat, în vârstă de 8 ani, campionul echipei.“Jandarmeria este prezentă din nou la cea de-a cincea ediție. Suntem bucuroși că am primit invitația din partea PMT. Avem și un public numeros, suntem mândri că putem să le prezentăm o parte din materialele noastre. Credem că este bine și pentru timișoreni să ne cunoască mai îndeaproape. Suntem pregătiți și cu un stand de recrutare a tinerilor care doresc să urmeze o carieră militară. La ultima confruntare dintre echipajele canine organizate de MAI la nivelul lor de pregătire, câinele nostru a ocupat un loc 3 dintre 25 de echipaje. Este onorant pentru noi, l-am adus aici să-l vadă publicul. Îl avem de mic, se ocupă instructorul de el. Se văd și rezultatele. E foate solicitat la poze”, a afirmat plutonier adjutant Cristian Marc, IJJ Timiș.

Instituţiile care au participat la eveniment sunt: Primăria Municipiului Timişoara, Casa de Cultură a Municipiului Timişoara, S.C. Horticultura S.A., Aquatim S.A., Colterm S.A., Pieţe S.A., Drumuri Municipale S.A., Societatea de Transport Public Timişoara, Poliţia Locală, Direcţia de Asistenţă Socială, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş, Serviciul de Ambulanţă Timiş, Salvo Timişoara, A.J.O.F.M. Timiş, Jandarmeria Timiş, Apele Române, Direcţia de Sport şi Tineret Timiş, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiş, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, Direcţia de Evidenţă a Persoanelor Timişoara, Teatrul German de Stat Timişoara. (Sursa www.observatordetimis.ro)